Bemutatkozás

Kedves Látogató!

A mítosz szerint a krétai királylány Ariadné az ifjú Thészeusznak egy pamutgombolyagot adott, s az a letekert fonal segítségével kitalált a labirintusból, miután Minótauroszt, a szörnyet megölte.

A történet többi aspektusát – hűtlenség, állat és ember násza, a szégyent elrejtő útvesztő, bűnsegédlet féltestvér meggyilkolásában, az elhagyott szerető – ógörög mértékkel könnyed tündérmese, amelyet görögök és más népek számtalanszor feldolgozták, itt nem teszem.

Nem teszem azért sem, mert – hozzád hasonlóan, Kedves Látogató – nekem is saját történetem, “labirintusom” van,  ahonnét én is igyekszem kijutni, s ez a kacskaringós, sok bizonytalansággal teli út maga az élet. Én is keresem a nekem rendelt Ariadné fonalát, s néha úgy vélem,  abból a gombolyagból pár cérnaszál a kezembe került. Most az összegyűjtött cérnaszálakat egy bloggá csomóztam össze, amely talán hasznodra lehet a saját utadon is,  kedves Látogató!

Keresgélj nyugodtan, az itt lévő tartalmakat saját célodra szabadon felhasználhatod! Ha ötleted, javaslatod van, az egyes tartalmakhoz kommentelhetsz vagy levélben megkereshetsz!

Kellemes és hasznos időtöltést kívánok Neked a honlapomon!

Üdv:

Cs. Árpi

 

Exit mobile version