Kategóriák
Időutazó filmek

Időhurok

Eredeti cím: Predestination (2014)
Ausztrál sci-fiAz Időhurok című filmben a legjobb temporális ügynök utolsó megbízatásakor a azt a bűnöst kell üldöznie, aki idáig mindig kicsúszott a kezéből. A hajsza a szeretet, a sors, az identitás és az időutazás tabujainak egyedülálló, meglepő és elgondolkodtató felfedezésévé válik.

Ethan Hawke
Sarah Snook

Ethan Hawke

A pultos
Sarah Snook A leányanya
Noah Taylor Mr. Robertson

Rendezők: Michael és Peter Spierig (as The Spierig Brothers)
Forrás: IMDb

A közeli jövőben (vagy a közeli múltban) (vagy napjainkban) egy időügynök a legutolsó, legfontosabb bevetésére indul egy súlyos baleset után. A balesetben az ügynök arca és légcsöve megégett, ezért teljesen új külsővel és hanggal repíti vissza az időgép 1970-be egy pubba, ahol pultosként dolgozik.

Oszd meg vagy mentsd el könyvjelzőként!

A pultos beszéd közben beszédbe elegyedik egy különös vendéggel, aki elárulja neki, hogy Leányanya néven, férfiként romantikus ponyvákat ír. A vendég aztán a pultos unszolására, fogadásból mesélni kezd magáról…

A spoiler veszélye nélkül a történetről továbbiak nem árulhatók el, bár eléggé beszédes a film magyar címe. Az eredeti cím – Predestination, azaz sors, eleve elrendelés – talán jobb lett volna. Persze a blogom aloldalának címe – Időutazós filmek – sem különb e tekintetben a magyar címnél, ezért annyit még elárulok, hogy az időügynök az időgéppel az időben utazik, mint ahogy az első bekezdésben írtam. Ez pedig egy gondolathurok.! 🙂


A film nem operál látványos, futurisztikus képekkel, tulajdonképpen végig a múlt egyes időszakaiban játszódik. Egy ember életét követhetjük nyomon a születéstől fogva, és a cselekmény fő mozgatórugója, egy sorozatgyilkos üldözése tulajdonképpen háttérbe szorul a főszereplő hihetetlen élettörténetének és jellemfejlődésének bemutatása mögött. És az a jellem bizony eléggé keserű, kiábrándult és csalódott. Aztán kap egy esélyt, hogy megváltoztassa az életét és bosszút álljon élete tönkretevőjén. De ehhez utaznia kell az időben….

A végső csattanó megrázó, elgondolkodtató, megdöbbentő még akkor is, ha elolvastuk előtte a film magyar címét!

A képek az Időhurok című filmből származnak.

Az Időhurok előzetese :

Üdv:
Árpi

 

Vissza a kedvenc filmekhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Exit mobile version