Ad Astra – Út a csillagokba

Eredeti cím: Ad Astra (2019)

brazil-amerikai film

Az Ad Astra című filmben Roy McBride űrhajós (Brad Pitt) a Naprendszer külső széleire utazik, hogy megtalálja eltűnt apját és megfejtsen egy rejtélyt, amely veszélyezteti bolygónk túlélését. Utazása felfedi azokat a titkokat, amelyek kihívást jelentenek az emberi létezés természetére és a kozmoszban betöltött helyünkre.

Ad Astra

Főszereplők:

Brad Pitt Roy McBride
Tommy Lee Jones H. Clifford McBride
Ruth Negga Helen Lantos
Donald Sutherland Thomas Pruitt

Rendező: James Gray

Forrás: IMDb

Ad Astra
Brad Pitt
Ad Astra
Brad Pitt

Brad Pitt egy olyan sci-fi főszereplőjeként brillírozik, amely annak ellenére, hogy nagyon látványosra sikerült, inkább a mondanivalójával hat. Persze tudnunk kell, hogy Roy McBride őrnagy űrbéli utazásai és kalandjai csak a keretét adja annak a belső utazásnak, amit a főhős átél.

Az őrnagy professzionálisan, szinte gépiesen viselkedik az útja során, de az állandó belső monológ a belső harcairól és sérült pszichéjéről tanúskodik. A történet szerint apja legendás űrhajós, aki a földön kívüli élet keresésére indult expedíció vezetőjeként több évtizede eltűnt. Az eltűnés helyétől, a Neptunusz mellől induló kozmikus sugárzáshullámok most elpusztítással fenyegetik a naprendszert.

Ad Astra
Oszd meg vagy mentsd el könyvjelzőként!

Felmerült a lehetőség, hogy McBride apja él, és köze van a sugárzáshoz. Az őrnagy abban a tudatban élt idáig, hogy az apja rég meghalt, és a hős emléke nyomasztotta egész felnőtt életében. Híres ember gyermekének lenni nem könnyű dolog, s ez állandó megfelelési kényszert okozott Roynak. Katonaként Royt felettesei megbízzák a feladattal, hogy üzenjen apjának, az hátha jelentkezik.

Roy előtt az események során összeáll a kép: Az apját nem megtalálni, hanem megölni akarják, és ő ebben segédkezik. Apja valójában nem hős, hanem egy tömeggyilkos. De jó gondolja ezt? Vagy téved? A kérdésre mindenképpen meg kell találnia a választ, s ehhez meg kell keresni az apját! Közben pedig ezer kétség gyötri: „Nem tudom, hogy azt várom-e hogy megtalálom, vagy hogy végre megszabadulok tőle.”

Erről szól a sok látványos akcióval, és még több belső monológgal teli történet.

Spoiler: Persze a lelkizésbe egy kis világmegmentés mindig belefér Hollywoodban! 🙂

Ad Astra

A képek az Ad Astra című filmből származnak.

Az Ad Astra előzetese:

Üdv:
Árpi

Vissza a kedvenc filmekhez!

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .