Tejfölös pogácsa

A Tejfölös pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 deci tejföl
1 deci tej
1 dkg cukor

A Tejfölös pogácsa elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyagot. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit fél óráig deszkán pihentünk. Utána kinyitjuk és háromba hajtjuk, ezt még kétszer megismételjük. 20-20 perces pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel megrácsozzuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A sűtő lemezen előbb 10 percig pihenjen a tészta, mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek.

Ebből a tésztából sós rudakat is készíthetünk.

Tejfölös pogácsa
by Pixabay

Jó étvágyat!

Vissza a kategóriákhoz:

Alapreceptek Édes sütemények Sós sütemények Ételek

Jogbogozó

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .